kaart.jpg

Veel gestelde vragen over navigatiesystemen PDF Afdrukken E-mail

Veel gestelde vragen

Hieronder ziet u een lijst met veel gestelde vragen (Frequently Asked Questions) over navigatiesystemen. Mocht u na het lezen van deze veel gestelde vragen lijst nog vragen hebben over navigatiesystemen, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Vraag: Wat zijn de voordelen van een navigatiesysteem?

Antwoord: Als we het kort en krachtig houden: plezier. Wanneer u een navigatiesysteem gebruikt om door een stad te navigeren, dan houd u zich niet bezig met »als ik maar niet verdwaal«, dit maakt het autorijden stukken aangenamer. U kunt u navigatiesysteem gebruiken bijvoorbeeld routes naar interessante bestemmingen te vinden zoals restaurants, hotels, toeristische attracties, of u kunt u navigatiesysteem gebruiken om bijvoorbeeld een benzine station te vinden, een bank of zelfs een pin automaat.

Zelfs als u een navigatiesysteem in u eigen stad gebruikt heeft u er voordeel aan. De meeste types navigatiesystemen hebben de mogelijkheid om meerdere bestemmingen op te slaan, met deze functie bespaart u veel tijd, en hoofdpijn om de meest efficiënte en kost besparende routes te bepalen tussen deze punten, immers het navigatiesysteem doet dit voor u. Een extra op veel navigatiesystemen is de weergave van verkeersinformatie. Het navigatiesysteem geeft aan als er op uw route bijvoorbeeld een ongeluk is gebeurd, er een file staat op uw route, en geeft indien beschikbaar een alternatieve route naar uw bestemming. Ideaal dus wanneer u geen zin heeft om uren stil te staan.

Vraag: Wat is beter een plug-and-play of een in-dash navigatiesysteem?

Antwoord: Dit is geheel afhankelijk van hoe u uw navigatiesysteem gaat gebruiken. Beide navigatiesystemen hebben hun voor- en nadelen.

Plug-and-play navigatiesysteem

Een plug-and-play navigatiesysteem heeft het voordeel dat dit type navigatiesysteem zonder problemen is in te bouwen, er hoeven geen draden getrokken te worden, geen montage in het dashboard en kan zonder te veel moeite worden geïnstalleerd in een andere auto. Een plug-and-play navigatiesysteem komt met een bevestigingsbeugel waaraan een zuignap is bevestigd, met behulp van deze zuignap kunt u het navigatiesysteem op u voorraam of dashboard plakken. Vervolgens wordt het navigatiesysteem aan de stroom gekoppeld, meestal wordt het navigatiesysteem gevoed via de sigarettenaansteker. De GPS antenne is in de behuizing ingebouwd en de kaarten staan op het interne geheugen van het navigatiesysteem geladen. De gesproken route commando’s (bijvoorbeeld: ga links, 200 meter recht door) die gebruikt worden bij het navigeren, komt uit een speaker die in het navigatiesysteem is ingebouwd. Een plug-and-play navigatiesysteem mag dan compact wezen maar presenteert zich goed op de markt, vaak komt een plug-and-play navigatiesysteem met extra’s zoals een ingebouwde MP3 speler.

In-dash navigatiesysteem

In-dash navigatiesystemen maken deel uit van of zijn verbonden met een in-dash DVD speler die gebruikt wordt als autoradio en beschikt over een elektronisch opvouwbaar scherm. In-dash systemen hebben een significant groter scherm (7 inch, ongeveer 18 cm in vergelijking met het scherm van een plug-and-play navigatiesysteem, deze varieert van 3.5 inch tot 4 inch, ongeveer 9 tot 10 cm). Gesproken commando’s worden over het interne audio systeem van de auto afgespeeld. Sommige in-dash systemen beschikken over een ingebouwde harddisk waarop de kaarten staan anderen hebben de kaarten op DVD’s staan, in het laatste geval wordt de relevante kaart en route informatie in het interne geheugen van het navigatiesysteem wanneer men een route heeft geprogrammeerd. In beide gevallen kan je gewoon naar je muziek cd's luisteren wanneer het navigatiesysteem geprogrammeerd is.

Vraag: Hoe weet een navigatiesysteem waar ik ben?

Antwoord:Een navigatiesysteem gebruikt twee systemen om uw positie te
Tags:
 
Tag it:
Delicious
Furl it!
Spurl
NewsVine
Reddit
YahooMyWeb
Technorati
< Vorige   Volgende >
Alle kaarten op een DVD-rom
ImageSommige navigatiesystemen lezen de kaart informatie van een DVD-rom. Een enkele DVD-rom kan van alle Europese landen kaarten bevatten.
Tags: m,
 

Image

Tags:
 
Tag it:
Delicious
Furl it!
Spurl
NewsVine
Reddit
YahooMyWeb
Technorati

ImageTeken je zelf in op de nieuwsbrief en u krijgt de laatste nieuwtjes en aanbiedingen van ons in uw mailbox.

Meer informatie
Tags:
 
Tag it:
Delicious
Furl it!
Spurl
NewsVine
Reddit
YahooMyWeb
Technorati
Sitemap

 

 
© 2005 - 2018 Paul Witteveen, Noordvliet 161 8921 GE Leeuwarden, Tel.: 06-23423603
Gemaakt door: Marc Witteveen