kaart.jpg

Een introductie voor auto navigatiesystemen PDF Afdrukken E-mail

Een introductie voor auto navigatiesystemen

Auto navigatiesystemen maken op dit moment een enorme ontwikkeling door, wanneer men een paar jaar geleden een navigatiesysteem wou kopen kreeg men een enorme installatie wat ingebouwd moest worden in de auto. Echter door de enorme ontwikkeling in de auto-elektronica hoek zijn de navigatiesystemen kleiner, sneller, efficiënter en niet te vergeten makkelijker te gebruiken.

Een navigatiesysteem in de auto heeft een groot aantal voordelen. De voordelen op een rij:

  • Nooit meer verdwalen;
  • Nooit meer zoeken onderweg;
  • Altijd de kortste of snelste route;
  • Volledige concentratie op het verkeer;
  • Ontspannen en op tijd aankomen op uw bestemming;
  • Veiligheid (geen stratenboekje of wegenkaart meer op schoot);
  • Kostenbesparend op kilometers, tijd en brandstof.

Gebruikt u deze introductie om uit te vinden welk navigatiesysteem het beste past bij u en uw auto. Mocht u na het lezen nog vragen hebben over navigatiesystemen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wanneer u er dan nog niet uitkomt dan nodigen wij u graag uit voor een proefrit en demonstratie van een navigatiesysteem in onze demo auto (graag eerst even een afspraak maken).

Verschillende types navigatiesystemen

Op het ogenblik lijkt het dat de markt verzadigd is met allemaal verschillende types navigatiesystemen. Echter niets is minder waar. Men kan de navigatiesystemen die op dit ogenblik op de markt zijn onderverdelen in 5 navigatiesysteem groepen.

Deze in-dash navigatiesysteem en remote mount navigatiesysteem zijn volledige multimedia gericht, dat wil zeggen dat het kan bestaan uit een navigatiesysteem, radio, CD en MD. Dit kan afhankelijk van het navigatiesysteem worden uitgebreid met VIDEO, DVD, een achteruitrijdcamera of een spelcomputer. Indien het navigatiesysteem de optie er voor heeft kan er voor de achterpassagiers extra beeldschermen geplaatst worden.

Essentieel voor het optimaal functioneren van een navigatiesysteem is natuurlijk dat het inbouwen van het navigatiesysteem professioneel gebeurt. Het inbouwen en het kalibreren van een navigatiesysteem zijn van groot belang, dit omdat anders de positie van de auto niet nauwkeurig zal worden doorgegeven aan het navigatiesysteem. Voor een professionele montage en praktische uitleg van het systeem bent u bij ons aan het goede adres.

In-dash navigatiesysteem

ImageWanneer u het fabrieks uiterlijk van uw auto wilt behouden dan is dit type navigatiesysteem voor u. In-dash navigatiesystemen beschikken over een groot, elektronisch opvouwbaar scherm wat geheel in het dashboard verdwijnt. Een in-dash navigatiesysteem bestaat uit een autoradio met een ingebouwd scherm (met een scherm grote van tussen de 6-1/2 »16.5 cm« inch en 7 inch »17.8 cm«), een »uit het zicht monteerbare« verbindingsdoos met audio en video in- en uitgangen, en een externe GSP antenne. De autoradio (met scherm) wordt past in de standaard autoradio slot in uw dashboard. De verbindingsdoos wordt, afhankelijk van uw auto en andere auto-elektronica in uw auto, achter u dashboard ingebouwd of onder de bestuurdersstoel. Buiten de cd-speler en de AM/FM radio ontvanger spelen de meeste in-dash navigatiesystemen ook DVD’s af, zodat u wanneer u geparkeerd staat ook een DVD op het ingebouwde scherm van het navigatiesysteem kan bekijken. Voor het inbouwen van een in-dash navigatiesysteem is vaak technische kennis van uw auto nodig dit omdat de in-dash navigatiesystemen op de accu van uw auto moet worden aangesloten, er een verbinding moet worden gemaakt met de snelheidssensor en de handrem.

Een variant van het bovengenoemde navigatiesysteem is het in-dash navigatiesysteem met vast ingebouwd scherm. Dit type navigatiesysteem is op vele punten gelijk aan de versie met het uitklapbare scherm. Echter worden de navigatie gegevens niet weergegeven op een “extern” scherm maar wordt beknopt weergegeven op het scherm van de autoradio. Bij dit type navigatiesysteem hoeft men geen navigatiecomputer of verbindingsdoos we te werken, alles is geïntegreerd in de autoradio zelf.

Remote mount navigatiesysteem

ImageEen remote mount navigatiesysteem bestaat uit een  aparte GPS ontvanger die gemonteerd moet worden aan een compatible in-dash radio.

Mobiele navigatiesystemen

ImageDit type navigatiesysteem hoeft niet te worden ingebouwd en is van voertuig te wisselen zonder veel ingewikkelde aanpassingen. De flexibiliteit spreekt dus een grote rol bij dit type navigatiesysteem. De GPS ontvanger van deze types navigatiesystemen is van uitstekende kwaliteit. Dit type navigatiesysteem is geschikt voor auto, camper, vrachtwagen, boot en is zelfs te gebruiken als u door de stad heen wandelt.

Plug and play navigatiesystemen

ImageDeze navigatiesystemen zijn klein en makkelijk in gebruik, plug and play navigatiesystemen zijn ontwikkeld voor de personen die het gemak van een ingebouwd navigatiesysteem willen, maar zonder dat ze ook maar een aanpassingen willen doen in de auto. Deze plug and play navigatiesystemen worden met behulp van een zuignap op het voorruit van de auto gemonteerd, stroom krijgt dit navigatiesysteem via de elektronische sigarettenaansteker in uw auto. De schermen van plug and play navigatiesystemen kom van 3.5 inch “8.9 cm” tot 7 inch “17.8 cm”, de meeste plug and play navigatiesystemen hebben een touch screen, test commando’s, een ingebouwde speaker en een ingebouwde GPS ontvanger.

Marine GPS

ImageMarine GPS systemen is niet gebouwd om in een auto te gebruiken echter hij is volledig bruikbaar op het water en kan eventueel ook in de auto worden gebruikt. De Marine GPS systemen komen in een waterdichte behuizing, heeft water kaarten, vis tabellen, etc. De meeste types marine GPS systemen hebben de mogelijkheid om ook snelweg kaarten in het systeem te laden, zodat dit systeem ook gebruikt kan worden om je op pad te helpen als je terug komt van een dagje vissen.

Tags:
 
Tag it:
Delicious
Furl it!
Spurl
NewsVine
Reddit
YahooMyWeb
Technorati
< Vorige
Alle kaarten op een DVD-rom
ImageSommige navigatiesystemen lezen de kaart informatie van een DVD-rom. Een enkele DVD-rom kan van alle Europese landen kaarten bevatten.
Tags: m,
 

Image

Tags:
 
Tag it:
Delicious
Furl it!
Spurl
NewsVine
Reddit
YahooMyWeb
Technorati

ImageTeken je zelf in op de nieuwsbrief en u krijgt de laatste nieuwtjes en aanbiedingen van ons in uw mailbox.

Meer informatie
Tags:
 
Tag it:
Delicious
Furl it!
Spurl
NewsVine
Reddit
YahooMyWeb
Technorati
Sitemap

 

 
© 2005 - 2018 Paul Witteveen, Noordvliet 161 8921 GE Leeuwarden, Tel.: 06-23423603
Gemaakt door: Marc Witteveen